82-і роковини Голодомору.

В Жуківцівській школі відбулась лінійка пам'яті жертв Голодоморів.

З вступним словом виступив директор школи Басенко Василь Андрійович, який згадав про "чорний " час в історії України, запропонував всім учням, згадати про цей день і в суботу о 16:00 годині взяти учясть у акції " Запали свічку". По стежках фактів та доказів про історію Голодомору учасників лінійки провів вчитель історії Заритов Віталій Дмитрович, який докладно розповів дітям і всім присутнім про страшні роки 1932-1933.Про те, які страшні муки довелось пережити очевидцям голоду,назвав катів радянської влади, яка з метою втягнути сільське населення у колгоспи,організувала штучний голод .

Учні школи також вшанували пам'ять про всіх невинно убієнних, запаливши свічку пам'яті та вшанувавши всіх померших хвилиною мовчання. З кожного класу, бажаючі учні розповіли у віршованій формі про страждання людей, муки, які вони пережили під час голодомору, історії очевидців та тих, хто насправді винний у голоді на українській землі. Заключними словами ми просимо людей не забувати ті роки, тих людей які не дожили, не долюбили.. А головне ні за яких умов більше недопустити такої трагедії, пережитої українцями.

/Files/images/2015-11-27 10.30.42.jpg/Files/images/2015-11-27 10.33.52.jpgСлова про страшні роки Голоду з вуст вчителя історії Заритова Віталія Дмитровича./Files/images/2015-11-27 10.21.12.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 180

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.