ЛІНІЙКА-РЕКВІЄМ "ЄХО АФГАНІСТАНУ"

Лінійка-реквієм «Ехо Афганістану»

Ти –вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

Не всі вернулися сини із тих ночей…

З метою патріотичного виховання учнів, розширення знань учнів про історичні події афганської війни, виховання поваги і шани до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічної сторінки нашої історії, гордості за своїх земляків в нашій школі традиційно відзначається день виводу радянських військ з Афганістану. Так і в цьому році 11 лютого було проведено урочисте зібрання коша з нагоди відзначення 25 річниці виведення військ з Афганістану. На заході були присутні учні школи, громадськість села, ветерани Афганістану Обухівського району, Гладуш Надія Логвинівна – мати загиблого в Афганістані Вадима Гладуша, бувшого учня нашої школи. Лінійка-реквієм відбулася саме в день народження Вадима. Перед лінійкою – реквіємом «Ехо Афганістану» воїни-афганці були присутні на панахиді по загиблим воїнам в сільській церкві, відвідали могилу Вадима Гладуша на сільському кладовищі. До школи прийшли схвильовані спогадами про буремні роки. Старенька жінка зі сльозами на очах тримає в руках квіти – це мати Вадима Гладуша. Зворушливі слова Текляна Михайла Ілліча, звернені до матері:

- Ви втратили одного сина, а маєте тепер всіх нас. Ми Вас любимо, шануємо і поважаємо. Скільки будемо жити, Вадим буде жити в наших серцях.

Директор школи Басенко Василь Андрійович, сільський голова Гладуш Світлана Володимирівна закликали учнів пам'ятати воїнів –ветеранів, виявляти розуміння до тих, хто пройшов через війну. І для кого вона триває й досі. Вони цього заслуговують. Вітання ветеранам і Надії Логвинівні – це щирі слова від учнів школи, пісні від сільського хору «Джерело». А потім були зустрічі воїнів-афганців з учнями школи. В кожному класі пройшов урок мужності з участю ветеранів афганської війни. Воїни-афганці ділилися з учнями спогадами при ту безглузду війну, розповідали цікаві історії про їхню нелегку службу, про міцну солдатську дружбу. Учні школи разом з воїнами-афганцями поклали квіти до меморіальної дошки на стіні школи та до могили Вадима Гладуша.

Кiлькiсть переглядiв: 387

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.