Лінійка-реквієм "Ехо Афганістану"

У п'ятницю, 13 лютого, у Жуківцівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося традиційне урочисте зібрання коша шкільної козацької організації, присвячене річниці виводу радянських військ з Афганістану. На цей захід до школи прибули 17 колишніх воїнів-афганців Обухівського району. Серед них наші односельці Танчик Ігор, Романченко Ігор, Зюзюн Ігор, Кикоть Микола, Безнос Вячеслав ( всі колишні учні нашої школи ). У проведенні заходу взяли також участь заступник голови Обухівської районної ради Ткаченко Г.І., мати воїна, колишнього випускника школи Гладуша Вадима – Гладуш Надія Логвинівна.

Як завжди, зворушливо у виконанні учнів школи звучав Гімн України та Гімн Жуківцівської школи. Після переклички куренів надали слово директору школи Басенку Василю Андрійовичу. Він нагадав присутнім про буремні дні тих років, коли українські солдати брали участь у афганській війні, про героїзм наших воїнів, про бувшого учня нашої школи Вадима Гладуша, який загинув в Афганістані і який навічно залишиться в пам'яті своїх односельців.

Звернулися до присутніх також і заступник голови Обухівської районної ради Г.І. Ткаченко, голова села Жуківці Граб Світлана Володимирівна, голова с. Верем'я Коваленко Тетяна Петрівна. Усі вони дякували присутнім воїнам за їх героїзм і відвагу, дякували матері Вадима Гладуша, якому 11 квітня виповнилося б 50 років, за виховання достойного сина.

Зворушливі слова почули присутні також від учнів школи.

Не оминули вони в ці важкі для нашої держави дні своєю увагою і воїнів, які зараз з честю виконують свій священний обов'язок по захисту нашої рідної країни . Усіх односельців та жителів с. Верем'я, які беруть участь в АТО було названо поіменно.

Пам'ять полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання.

Зі словом-відповіддю до учнів від імені воїнів-афганців звернувся колишній учасник бойових дій Радіонов Олександр Васильович.

Такий захід розвиває в учнів почуття національної гордості; виховує шану й любов до Батьківщини; сприяє моральному, духовному та естетичному вихованню.

На закінчення учні виконали пісню коша «Ой, у лузі червона калина». /Files/images/DSCN7056.JPG

/Files/DSCN7060.JPG/Files/DSCN7058.JPG/Files/DSCN7054.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.